Wie zijn we, wat doen we?

Ruim 20 jaar geleden hadden drie jeugdvrienden uit Zandvoort een droom.

Wie zijn we, wat doen we?

Ruim 20 jaar geleden hadden drie jeugdvrienden uit Zandvoort een droom.

Zij wilden een plek creëren waar iedereen zich thuis zou voelen. Waar het niet belangrijk is wat je bent of wat je doet, maar wie je bent. Waar het niet uitmaakt wat voor kleren je aan hebt of wat voor een auto je rijdt, zolang jij je er maar lekker en relaxed bij voelt. Een plek waar een goede sfeer heerst en je kunt genieten van lekkere muziek, leuke mensen en natuurlijk zon, zand en de zee.

Zo gezegd, zo gedaan. Na lang zeuren bij de gemeente kregen deze drie heren een stukje op het Bloemendaalse strand toegewezen. En met twee containers, een biertap en een lekke voetbal was Stichting Woodstock – Stichting voor Sport en Spel en het Verspreiden van Liefde – geboren.

En dit bleef niet onopgemerkt. Al gauw bleek dat er een enorme behoefte was aan een plek als Woodstock. Mensen van allerlei pluimage wisten snel de weg te vinden naar deze unieke plek. Chillen in een tipi en dansen onder de sterren bleek een geschenk uit de hemel.

Inmiddels is Woodstock een waar begrip geworden en uitgegroeid tot een geoliede strandtent. Met een goede keuken, een groot binnen- en buiten gedeelte en enorm betrokken personeel.

Maar de no-nonsense mentaliteit van Woodstock is in die ruim 20 jaar onveranderd gebleken. De speelplaats is nog steeds geopend. Sta dus niet raar te kijken als het voltallige personeel op een doordeweekse avond in apenpakken achter de bar staat of er ineens vanuit het niets een jamsessie ontstaat op het terras. De kracht van de vrijblijvendheid blijft zich hier keer op keer bewijzen.

Nu

Als echte piraten bevaren wij van Woodstock de onbekende zeeën, hebben we maling aan de regels en zwemmen we het liefst tegen de stroom in.

Dus of je er nou aalglad uitziet of als een zwerver, welkom ben je sowieso en gezellig is het zeker. Binnen sta je schouder aan schouder op de dansvloer tussen rasechte ravers, buiten bij het kampvuur hoor je de reisverhalen van een pelgrim met knapzak.

Op een zwoele doordeweekse avond gaat iedereen los rond het kampvuur op de syrtaki om daarna de heupen volledig in de strijd te gooien op een trommelsolo van een aantal Afrikanen en natuurlijk de enige echte Steef zelf. Het is de sfeer bij Woodstock die het hem doet. Nieuwkomers moeten vaak even wennen aan dit losse en de ongedwongen sfeer, maar je moet wel van steen zijn wil je ongevoelig blijven voor de vrijheid die Woodstock je biedt. Het is een combinatie van doen wat je hart je ingeeft en elkaar in de waarde laten.

Maar genoeg gepraat over Woodstock. Er zijn te weinig woorden om te omschrijven wat er allemaal op ons biotoopje gebeurd. Je moet het meemaken, ruiken, proeven, zien!

Kom dus vooral langs, zwaai met de heupen, mijmer aan het kampvuur, haal een zoute kop haar en verzamel zand in je zwembroek. Laten we je een ding verzekeren, het blijft zeker niet bij één bezoekje…

 

Woodstock69