BLiP aan Zee w/ The Mysterons, Los Calxunxos Tuyos & BLiP DJ's

Onze vrienden van BLiP verruilen hun Amsterdamse kantoor voor een dagje strand. Als hofleverancier van een groot deel van de live acts dit seizoen (eigenlijk al jaren), was de keuze om samen een Woodstock Live datum te organiseren dan ook snel gemaakt! Ze nemen 2 bands uit eigen stal mee & het roemruchte BLiP DJ team schijnt ook in actie te komen.

The Mysterons – “Donkergerande, mysterieuze muziek met een zoetzuchtende sirene op zang – de Amsterdamse band The Mysterons maakte in korte tijd indruk met haar door bordkartonnen sci-fi en glooiende pyschedelica beïnvloede liedjes.” (Kicking the Habbit)

The Mysterons; een verwijzing naar de sci-fi poppenserie Captain Scarlett And The Mysterons, van de makers van Thunderbirds. Mysterons is toevallig ook nog eens een van de vele anthems die Portishead op zijn naam heeft staan en die band is op zijn beurt weer een bron van inspiratie voor The Mysterons.

Dan de muziek; vermeng de experimentele grooves van de Jungle by Night – ritmesectie met de space-sounds van Jordy Sanger, voeg daar de dromerige zang van Josephine van Schaik bij en je hebt een uniek palet aan sounds, in verschillende media inmiddels omschreven als ‘Pop Noir’. Inspiratie haalde de band ook uit verschillende uithoeken. Captain Beefheart, Asha Bhosle en Phillip Glass liggen met enige regelmaat op de draaitafel van de bandleden.

Er waren al shows op Into The Great Wide Open (2014) en Noorderslag (2015), Lowlands (2015) en het Franse Transmusicales (2016). De band releaste de single “Echoes” bij de Paradiso Vinyl Club en de EP “The Mysterons” plus de single ‘Mellow Guru’ bij Excelsior Recordings.

Los Calxunxos Tuyos – Los Calxunxos Tuyos is a crazy Duo!
We make Electro/Acoustic ethno-dance and exotica. everywhere. anytime.

Stefan Schmid -Keys/Electronics
Jos de Haas -Percussion

FREE ENTRANCE


wo 13 juni
at 19:00


Woodstock69