Ugur Akkus

Ugur is full time evenementen organisator en een van de belangrijke promotors van Woodstock’69. Hij doet dit nu zo’n zes jaar voor Woodstock. Al voelt dat totaal niet zo geeft hij aan. “Woodstock is voor mij als een familiebezoek waar je elke keer naar uit kijkt”. “De sfeer is er altijd zo fijn dat je telkens verlangt naar de volgende keer”. Hij heeft dan ook, nadat hij hier zeven jaar geleden voor het eerst kwam, meteen de stoute schoenen aangetrokken en Michel (een van de eigenaren van Woodstock’69) gebeld. Het klikte al meteen aan de telefoon en Ugur werd uitgenodigd voor een gesprek. Kort daarna was er vanuit deze samenwerking zijn eerste feestje op Woodstock’69 geboren!

Het begon allemaal op jonge leeftijd in de horeca. Ugur’s oudste broer had in begin jaren 90’een café in de bekende uitgaansstraat ‘Stratumseind’ in Eindhoven waar Ugur op zijn zestiende is begonnen als glazen ophaler. Hierna werd hij barman en in die tijd kwam er een jonge dj solliciteren die hen heel enthousiast probeerde te overtuigen om elektronische muziek te gaan draaien. Ugur’s broer gaf hem een proeftijd en vanaf toen liep de zaak als een trein. Vanaf het eerste moment dat Ugur deze elektronische klanken hoorde was hij verkocht. Hij werd steeds nieuwsgieriger en is zich toen echt gaan verdiepen in de muziek. Jong en ambitieus dat hij was, begon hij een eigen club in Eindhoven. De muziek die hij daar programmeerde scheen veel te zwaar te zijn voor deze omgeving en hierdoor kwam de club maar niet van de grond.

Ugur ging toentertijd veel uit in Antwerpen en daar was wel een grote scene voor deze muziekstijl, waardoor hij besloot te gaan verhuizen naar Antwerpen. Dit bleek achteraf de beste keuze van zijn leven want vanaf toen is alles in een stroomversnelling gegaan en alles wat hij organiseerde werd een groot succes! Uiteindelijk heeft hij ook zijn eigen club ‘Labyrinth’ in Antwerpen geopend.

Naast zijn werk voor Woodstock’69 en zijn eigen club Labyrinth is Ugur ook mede organisator van Extrema BE. Dit is een jaarlijks terugkerend festival in België dat vijf jaar geleden begon met 6,5 duizend bezoekers en bij de afgelopen editie maarliefst 35.000 bezoekers!

Ik vroeg Ugur naar zijn hoogtepunt bij Woodstock. Hierop antwoordde hij dat ieder feest zijn hoogtepunt heeft maar dat de aller eerste editie met Hernan Cattaneo op het strand zijn ultieme hoogtepunt was. Hernan Cattaneo is een van Ugur’s grote helden. “Met zijn lange sets betovert hij iedereen die voor hem staat”. “Deze man draait op de meest vooraanstaande venues in de wereld maar sinds hij in Woodstock heeft gestaan is dit voor hem ook 1 van zijn favoriete venues om te draaien.” “Hernan en Woodstock’69 is een perfect match!”

Op 26 Juli staat het volgende feestje in samenwerking met Ugur op de planning. Ugur probeert muzikaal echt divers te programmeren en daarom is ditmaal gekozen voor pure Techno met Levon Vincent en Marcel Fengler. Beide hebben nog niet eerder op Woodstock’69 gestaan dus dit belooft een speciale dag te worden!

Ook vroeg ik Ugur naar zijn volgende plannen en dromen. Hij vertelde dat hij heel veel jong talent op het oog heeft en dat hij hoopt na overleg met het management van Woodstock’69 een aantal van deze jonge talenten te kunnen boeken. Zijn grootste droom is om met Extrema BE naar het buitenland te gaan in de toekomst.

10616482_387897364734765_7404871297880761284_n

Woodstock69